Akoestiek

Op zoek naar de beste akoestiek voor uw kantoorpand? Hagele helpt u hier graag bij!

Neem contact op

Hagele akoestiek maakt ruimte met een rustig resultaat.

De definitie van akoestiek is: Hoe beweegt ruimte zich door een ruimte. Elk geluid beweegt zich voort door de lucht met gemiddeld 340m/s. (en door harde materialen nog veel sneller). In een ruimte zal dit geluid weerkaatsen door de vloeren, plafonds en wanden die het tegenkomt. Daardoor ontstaan weerkaatsingen en nagalm.

Wij mensen oriënteren ons in een ruimte, zodat we met onze twee oren heel snel de grootte ervan kunnen bepalen. Dat doen we door naar de ‘reactietijd’ en de richting van de weerkaatsingen te luisteren. U zult u zich er nauwelijks van bewust zijn, maar elk moment van de dag heeft u hiermee te maken. Iedere keer als u een andere ruimte betreedt, verandert de akoestiek.

We hebben een akoestische oplossing voor iedere ruimte en omgeving. Van kantoor tot het onderwijs en van de sporthal tot in de kerk. Voor een oplossing op maat, neem dan contact op voor een rustig resultaat.

Slechte akoestiek

Slechte akoestiek wordt vaak voor lief genomen, tot het moment dat de akoestiek u gaat hinderen bij uw functioneren. Zo kan een slechte akoestiek de verstaanbaarheid in een ruimte verstoren en komt de boodschap niet goed over.

Voorbeeld: u wordt gestoord in uw werk doordat het geluidsniveau van collega’s op uw werkplek te hoog is. Om een telefoongesprek te kunnen voeren of een brief te schrijven moet u zich extra concentreren. Juist die extra inspanning zorgt ervoor dat u onnodig snel vermoeid raakt.

Zodra het geluid in een ruimte de functie ervan in de weg zit, heeft die ruimte een slechte akoestiek.

Wat is goede akoestiek?

Een ruimte mag het geluid reflecteren waardoor we ons kunnen oriënteren en we weten dat we binnen zijn. Een galmvrije ruimte absorbeert alle geluid en isoleert ons volledig van de buitenwereld.

De meeste mensen ervaren dit als benauwend, u hoort enkel nog de geluiden van uw eigen lichaam.

Een goede akoestiek wordt als goed ervaren als alle geluiden gelijkmatig worden geabsorbeerd, zowel de lage als de hoge frequenties. Voor spraak willen we liefste dat geluid snel uitsterft voor een goede verstaanbaarheid.

Dan klinkt een ruimte als comfortabel en prettig.

Hagele akoestische oplossingen

Onze oplossingen kunnen niet alleen onopvallend functioneel aanwezig zijn, ze kunnen ook esthetisch een aanwinst voor elke ruimte zijn.  onze op maat geadviseerde oplossingen verbeteren niet alleen de akoestiek, ze bieden ook de mogelijkheid op geheel eigen wijze het karakter en de uitstraling van een ruimte te bepalen.

Wij hebben een optimaal akoestische oplossing en biedt comfort voor iedere ruimte en omgeving. Van kantoor tot het onderwijs en van de sporthal tot in de kerk. Voor een oplossing op maat, neem dan contact op voor een rustig resultaat.

Neem contact op