8 redenen waarom kabelmanagement op kantoor zo belangrijk is

8 redenen waarom kabelmanagement op kantoor zo belangrijk isKabels georganiseerd opruimen op kantoor lijkt wellicht overdreven. Het ‘simpel even’ netjes wegwerken van de snoeren en kabels op kantoren is een onderschoven kindje. We hebben het dan wel over professioneel kabelmanagement, het gaat veel verder dan dat. Professioneel kabels wegwerken op kantoor is een vak op zich en vraagt om een gestructureerde aanpak. Wij kunnen veel redenen geven om het te laten uitvoeren. Wij hebben de 8 belangrijkste redenen voor kabels en snoeren wegwerken op kantoor op een rij gezet.

10 belangrijkste redenen voor Kabelmanagement op kantoor 

Door het alsmaar toenemende aantal snoeren en kabels kantoor is kabelmanagement beslist geen overbodige luxe. We hebben de belangrijkste reden om voor je op een rijtje gezet. Het wordt nu (eindelijk) tijd om werk te maken van jou kabel-management.

  1. systeem-uitval: trekt iemand ergens per ongeluk de verkeerde stekker uit dan kan het zo maar zijn dat er allerlei systemen zichtbaar of onzichtbaar mee ophouden. En dat er werk verloren gaat waardoor er kostbare tijd en moeite besteed moet worden aan herstelwerkzaamheden.
  2. kabelbreuk: struikelt iemand over de wirwar aan (netwerk)kabels en snoeren onder je bureau dan is dat heel vervelend voor de persoon in kwestie. Maar ook voor jou. Want grote kans dat er dan één of meerdere kabels beschadigd zijn en niet meer functioneren. Zaak is dan om uit allerlei kabels en snoeren te achterhalen welke de ‘boosdoener’ is. Niet echt een uitnodigend klusje natuurlijk.
  3. kortsluiting: door stekkerblok op stekkerblok te plaatsen vraag je als het ware om kortsluiting door overbelasting. Bij iedere doorkoppeling verlies je ca. 15% aan wattage en loop je ongemerkt gevaar op overbelasting en brand. Rommeliger en even gevaarlijk: haspel op haspel.
  4. lagere efficiency: als je achter je deskstop of notebook zit wil je gewoon lekker aan het werk. Zonder dat je eerst allerlei kabels en snoeren moet ‘ompluggen’ met de kans om net een verkeerde kabel ergens uit te trekken. Dat geldt uiteraard ook voor de interim-medewerker. Ook die wil en moet natuurlijk ongestoord kunnen werken zonder in de weer te hoeven met allerlei kabels en snoeren.
  5. ophopend vuil: bossen snoeren en kabels op en onder je bureau trekken vuil aan en zorgen voor ophopend stof. Echt goed schoonmaken is met een wirwar van kabels vaak lastig. Meestal wordt er dan ook om de stekkerblokken, kabels en snoeren heen gewerkt. Het resultaat: een broeinest van bacteriën en daardoor een ongezonde werkomgeving.
  6. persoonlijke ongelukken: dat collega’s in de kabels en snoeren kunnen blijven hangen hebben we al besproken en de gevolgen van dien maar mensen kunnen ook struikelen en vallen. Dat kan leiden tot letsel of ziekteverzuim.
  7. hogere kosten: door die bossen kabels op kantoor is het vervangen van apparatuur een crime. Je eigen of externe ICT is veel langer bezig om apparatuur te vervangen of verplaatsen en dus hogere kosten tot gevolg. Vooral de externe ICT er rekent gewoon uurtje factuurtje. Wat wij vaak tegenkomen is dat de snoeren gewoon zijn blijven liggen en geen functie meer hebben. Dit maakt de wirwar aan snoeren alleen maar groter.
  8. de indruk: De achtste en laatste is niet de ergste meer levert wel de meeste irritatie; de rommelige indruk die het maakt bij collega’s en erger nog bij klanten. Dat wil toch niemand?

Voorbeelden van uitgevoerd kabelmanagement

Kabelmanagement: opgeruimd en veilig

Sinds 2011 heeft Hagele kabelmanagement kantoor diverse MKB-ondernemingen en grote organisaties geholpen bij hun kabelmanagement op kantoor. Het resultaat bij deze opdrachtgevers? Geen wirwar aan kabels en snoeren op kantoor en door gekoppelde verlengsnoeren meer maar een lekker opgeruimd en (brand)veilig kantoor. Dat wil jij toch ook?

Niemand is dol op een ‘kabelspaghetti’ op of onder zijn bureau. Want het ziet er lelijk uit, zijn enorme stofnesten en dus slecht voor je gezondheid. En het levert zowel irritatie als gevaar op. Want natuurlijk kan het best vervelend zijn als iemand per ongeluk een kabel ergens uittrekt en plotseling allerlei apparatuur er mee ophoudt. En het zal je maar gebeuren dat jij of je collega struikelt over rondslingerende kabels en snoeren onder je bureau.Kies je voor onze professionele aanpak op het gebied van kabelmanagement, dan werken we al je kabels en snoeren mooi en veilig weg. Zo voorkom je ongelukken op kantoor.— Richard Hagele

Toekomstbestendig kabelmanagement 

Hagele, specialist in kantoormeubilair en professioneel kabelmanagement, heeft een beproefd kabelmanagement systeem voor kantoren ontwikkeld. Dit is geschikt voor kleine, middelgrote en heel grote kantooromgevingen waaronder zogenoemde kantoortuinen van multinationals en grote (zorg)instellingen. Met ons superieure kabelmanagement kantoor systeem kies je voor de zekerheid dat al je kabels, snoeren, switches/routers, adapters en aanverwante apparatuur op een gestructureerde en overzichtelijke wijze worden geordend en netjes en veilig uit het zicht worden gewerkt.

Je kiest daarbij voor een oplossing op maat. Want iedere organisatie is natuurlijk anders. En heeft specifieke eisen en wensen. Natuurlijk zijn ook de budgetten voor kabelmanagement verschillend per organisatie. Het doel is bij iedereen hetzelfde: snoeren en kabels uit het zicht werken voor een nette, veilige en efficiënte werkplek, op kantoor of thuis! Reken af met je huidige ‘houtje-touwtje’ aanpak: kies voor ons toekomstbestendige kabelmanagement systeem.Ik wil een afspraak

Aantoonbare voordelen snoeren wegwerken kantoor

Duidelijk zal zijn: snoeren wegwerken kantoor is geen overbodige luxe. De belangrijkste voordelen van professioneel kabelmanagement:

  • kostenverlaging: onder meer door kabelbreuken, het herstarten van apparatuur en dataverlies te voorkomen maar ook door niet telkens opnieuw allerlei stekkers en snoeren te hoeven ‘ompluggen’ verhoog je de efficiency binnen je werkomgeving aanzienlijk. Nog een reden om te kiezen voor professioneel kabelmanagement: eventuele collega’s van de ICT-afdeling kunnen voortaan overal snel en makkelijk bij en hoeven hun tijd niet te verdoen aan kostbaar en tij vretend speurwerk en herstelwerk. Zullen we je een totaalplaatje eens vrijblijvend voorrekenen? 
  • lekkerder werken: bijna iedereen werkt prettiger in een opgeruimde omgeving. Jij toch ook?
  • schoon & gezond: natuurlijk wil je dat er op en onder je bureau echt goed schoongemaakt word. Zodat er niet allerlei mogelijke ziektekiemen rond je werkplek rondzweven. Nadat we alle kabels, snoeren, routers en dergelijke netjes voor je hebben weggewerkt, hebben schoonmakers voortaan alle ruimte om ook goed onder de bureaus te stofzuigen. Hierdoor geniet je elke werkdag opnieuw van een schone luchtluchtkwaliteit.

Daarom kiezen kantoren voor ons kabelmanagement

Al vele bedrijven profiteren van onze maatwerk-aanpak op het gebied van kabelmanagement. Of je nu MKB’er bent of werkzaam bent bij een grote organisatie, kabelmanagement op kantoor biedt aantoonbare meerwaarde:

  • maatwerk: oplossingen afgestemd op uw (bijzondere/specifieke) wensen en eisen.
  • alles in eigen beheer: alle werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd, vanaf inventarisatie, adviesvoorstel tot en met realisatie en serviceverlening. Kortom: één partner/aanspreekpunt voor je complete kabelmanagement.
  • toekomstgericht: onze flexibele kabelmanagement-oplossingen bureau houden rekening met de ontwikkelingen van je organisatie en zijn voorbereid op zowel groei als krimp.
  • eenvoudig Verhuisbaar: onze kabelmanagement-oplossingen kun je heel gemakkelijk zelf intern en extern verhuizen.
  • zelf onderhouden: ons kabelmanagementsysteem is makkelijk in gebruik en kun jezelf makkelijk beheren. 

Laat je kabels en snoeren professioneel wegwerken!Wil jij jouw kantoor/bureau veiliger, gezonder en efficiënter maken? Profiteer dan van de vele voordelen van ons superieure en toekomstbestendige kabelmanagementsysteem. Hierbij werken we o.a. bossen kabels, snoeren, switches en adapters mooi en veilig weg op kantoor.Laten we afspreken!Meer voorbeelden

Kabelmanagement Kantoor- Kabels wegwerken Kantoor – Snoeren wegwerken Kantoor