Kabelmanagement oplossing

Wat is nu precies een  kabelmanagement oplossing. Kabelmanagement is het organiseren van kabels en snoeren waardoor een opgeruimde, schone en veilige omgeving wordt gemaakt. Je kunt het overal toepassen. Thuis, op werk, buiten onder de grond enz.

Wij houden ons bezig met kabels opruimen en kabelmanagement in een kantoor omgeving.

Kabels en snoeren, we ontkomen er niet aan

We ontkomen er (nog) niet aan, bossen kabels. Door het toenemende gebruik van elektrische apparatuur wordt het ook niet minder. Maar waar laat je alle kabels?

Rondom een werkplek worden alle kabels en snoeren vaak “opgeborgen” hangend naast, achter of onder het bureau. Een populair product is een kabelgoot. De kabels worden dan in de kabelgoot gepropt, waarbij de stugge kabels er als kikkers uitspringen.

Het nadeel van die rondslingerende kabels zijn:

 • dat je er verstrikt in raakt of tegenaan schopt
 • daardoor bestaat de kans op kabelbreuk of erger, uitval van je systeem
 • kortsluiting door overbelasting (stekkerblok op stekkerblok en soms op stekkerblok en stekkerblok)
 • vertraging in de overdracht data
 • grotere kans op brandgevaar en ongezond door ophopend stof
 • ICT is langer bezig met ontknopen
 • schoonmaak en stofzuigen is lastiger en gaan er gewoon omheen

Ons doel is Kabelmanagement systeem aanbrengen in kabels en snoeren rond de werkplek, waardoor er een opgeruimde, veilige en gezonde werkomgeving ontstaat.

Een goed kabelmanagement systeem biedt alleen maar voordelen. Bovendien is ons systeem zo opgebouwd waardoor het makkelijk is te onderhouden, nadat wij weg zijn.

Hieronder idee van wat kabelmanagement kan doen.


De meerwaarde van kabelmanagement

Een goede  kabelmanagement oplossing is echt een absolute meerwaarde. Als je alle voordelen op een rijtje zet:

 • het kantoor krijgt een professionelere uitstraling
 • je creëert een veiligere kantooromgeving, ARBO diensten zullen op je hand zijn
 • schoonmaak kan overal eenvoudig bij
 • er is een schonere luchtkwaliteit door minder ophoping van stof
 • ook je verzekeringmaatschappij zal het waarderen (NEN 3140 sub NEN 1010)
 • ICT kan overal heel eenvoudig en sneller bij
 • kosten of druk op ICT zijn een stuk minder
 • en zo kunnen we er nog wel een paar opnoemen
kabelmanagement-oplossing
kabels-wegwerken-oplossing
kabelmanagement-oplossing

Vragen over kabelmanagement

Wanneer voeren jullie het werk uit?
Wij zijn heel flexibel. Wij kunnen de kabelmanagement werkzaamheden tijdens of na kantooruren voor u uitvoeren. Wilt u totaal niets merken van de werkzaamheden dan doen we dat ook ’s avonds en/of het weekend.

Merken wij iets van de kabelmanagement werkzaamheden?
Ja, wij lopen er rond, dus er is iets meer beweging. Als professionals beseffen wij ons goed, dat uw werk verder gaat. Wij proberen zo onopvallend mogelijk aanwezig te zijn. Wij werken per blok of cluster en leveren deze pas op  als het klaar is en functioneert. Het zou fijn zijn als er ruimte is, om mensen te “verschuiven” of even pauze te laten nemen, gedurende die tijd.

Hoe snel kunnen jullie komen?
Onze planning is ongeveer drie/vier weken na akkoord van de opdracht. Dit om de mensen in te kunnen plannen in combinatie met andere projecten. Afspraak is afspraak, dus ook de planning.

Hoe lang zijn jullie bezig met een werkplek?
Dit is geheel afhankelijk van wat er gedaan moet worden en hoe het er nu voor staat. U kunt zich voorstellen dat uit de knoop halen van de kabels een behoorlijke klus is. Dat zijn de grootste kosten- en tijdpost voor een ICT afdeling. Gemiddeld zijn wij tussen de 20 en 40 minuten met één werkplek bezig. Een cluster van 4 of 6 werkplekken neemt minder tijd in beslag. Dan worden alle kabels in één keer worden aangepakt.

Wat zijn de kosten?
Dat hangt af van de gekozen oplossing. De meeste kosten zitten in tijd. Daarnaast zijn er nog de kosten voor materiaal, maar deze kunnen lager zijn dan € 10,00 per werkplek.

Wij hebben een kabelgoot onder de werkplek, is dat ook kabelmanagement?
Wij vinden van niet. Een kabelgoot is het verplaatsen van de bossen kabels. Van naast, achter en onder de werkplek in de kabelgoot. Bovendien vangen de kabels nog meer stof als op de grond. De stof blijft hangen in de bak. Wel kun je de kabelgoot uitermate goed gebruiken voor hubs, stekkerdozen en andere randapparatuur in op te bergen. Wij vinden niet voor kabels.

Met tie wraps kun je toch ook alles bundelen?
Dat klopt, dat kan ook. Wij noemen dat geen kabelmanagement, maar een oplossing voor dat moment. Moeten er kabels worden bijgevoegd of worden verwijderd, dan moeten de tie wraps worden kapot geknipt. En hoe ruimt u daarna op? Waar zijn de Tie wraps? Bovendien, als ze iets te hard worden aangetrokken, snijden ze in de kabels met kabelbreuk tot gevolg. Kabels bundelen doen wij ook, maar dan met klittenband. Dan kunnen de kabels in ieder geval weer opnieuw gebundeld worden.  En je kunt het nooit te vast trekken.


Brochure aanvragen

  Wij versturen een klein aantal keer per jaar een nieuwsbrief. Maximaal één email per maand. U kunt zich altijd uitschrijven. Dit kan onderin een ontvangen nieuwsbrief door op "afmelden" te klikken of door een e-mail te sturen naar ons emailadres.

  Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn ingevulde persoonlijke gegevens door deze website. Bedrijven zijn wettelijk verplicht hiervoor toestemming te vragen volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG/GDPR).

  contact-hagele