Werken op kantoor in Corona tijd


Werken op kantoor in Corona tijd. Hoe?

Het coronavirus houdt de gemoederen behoorlijk bezig. Met enkele simpele ingrepen op de werkvloer kun je de verspreiding van het virus vertragen of voorkomen. Wij hebben tips hoe!

Onze manier van werken zal blijvend veranderen. Tenminste, dat verwachten veel Mensen. Uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) blijkt, dat een kwart van de mensen die meer zijn gaan thuiswerken, denkt dat ook te blijven doen. Werkgevers delen deze menig nu ook, zij zeggen dat thuiswerken ook na de crisis onderdeel blijft van de werkcultuur.

Door de coronacrisis zijn veel bedrijven gedwongen de stap te maken naar het thuiswerken. We zien allemaal de grappige filmpjes van dingen die mis kunnen gaan, tijdens een video call.

Social Distance

Maar niet iedereen heeft die mogelijkheid om thuis te werken. Of door de functie, of door de mogelijkheden of beperkte ruimte thuis. Als de kantoren weer open gaan zullen een hoop werknemers weer naar kantoor gaan. Maar hoe ga je dan om met die 1,5 meter economie of Social Distance. ben je bezorgd over het feit dat collega’s er makkelijker over denken dan jijzelf, bij een verkoudheid of griepje. Welke risico’s loop je dan?

Tips voor werken op kantoor tijdens corona tijd

Er zijn al een heleboel mogelijkheden om je werkplek te beschermen. maar het begint bij jezelf. Was regelmatig je handen. Probeer niet aan teveel aan je gezicht te komen en houdt afstand. Wat we absoluut niet willen in de Nederlandse werk cultuur is afgesloten van anderen zijn. De Amerikaanse cellen kantoren vinden we gruwelijk. Zo’n cellen kantoor biedt wel bescherming. Om toch open en transparant te zijn zou je kunnen denken aan een plexiglas afscheiding rond je werkplek. Dit biedt bescherming tegen hoestende en kuchende mensen naast of voor je.

 1. Reinig veelgebruikte oppervlakken
  Maak oppervlakken die je veel aanraakt veel met een desinfecterend schoonmaakmiddel. Denk  aan deurklinken, maar vooral ook aan je toetsenbord, telefoontoestel en bureau. Een bureau bevat namelijk meer dan vierhonderd keer zoveel bacteriën als de gemiddelde wc-bril!
 2. Gebruik papieren zakdoekjes
  Moet je hoesten of niezen, of wil je je neus snuiten, doe dat dan in een nieuw papieren zakdoekje. Na gebruik gooi je die weg in een afsluitbare vuilnisemmer. Als je geen zakdoekje bij de hand hebt, hoest of nies dan in de binnenkant van je elleboog.
 3. Was regelmatig je handen
  Was je handen regelmatig én op de goede manier. Doe dat niet alleen na een toiletbezoek, maar ook nadat je bijvoorbeeld de bus hebt genomen en voordat je gaat eten of naar een vergadering gaat. Gebruik warm water en eventueel desinfecterende handzeep.
 4. Wrijf niet in je gezicht
  Wrijf zo min mogelijk in je gezicht. Virussen komen voornamelijk via je mond, ogen en neus het lichaam binnen.
 5. Ventileer goed
  Zorg voor voldoende frisse lucht op kantoor

 

Social-distance-2020