Bureaustoel instellen

Wij helpen om goed te zitten

Naast onvoldoende bewegen is het verkeerd instellen van je bureaustoel één van de grootste oorzaken van rug-, nek- en schouderklachten. Wij helpen bij het goed instellen van je bureaustoel.

Bureaustoel instellen

Vijf probleemgebieden bij verkeerd zitten:

De bureaustoel is een onmisbaar onderdeel bij zittend werk. Naast onvoldoende bewegen, is het verkeerd instellen van je bureaustoel, één van de grootste oorzaken van rug-, nek- en schouderklachten.

  • Hand, pols en elleboog (tenniselleboog, ontstekingen in hand en pols)
  • Tussenwervelschijven (teveel belasting in de onderrug en nek)
  • Organen (in elkaar gedrukt zitten, slechter ademen, mindere concentratie)
  • Benen (afknellen van de bloeddoorstroming)
  • Spieren (stijf raken en afname van de spierkracht)

Volg de volgende stappen en stel je bureaustoel instellen. Goed gebruik van je bureaustoelen levert alleen maar voordelen op.

bureaustoel-instellen

Je bureaustoelen goed instellen

Stap 1 – De zithoogte

Stel de hoogte van je stoel zo in dat je voeten goed plat op de grond kunnen staan. De hoogte van de stoel moet zo zijn dat je benen optimaal kunnen ontspannen en je makkelijk rechtop kunt zitten. Probeer dit gewoon even uit door je stoel even wat hoger en/of lager te zetten en te voelen wanneer je benen het makkelijkst ontspannen. 

goed-zitten

Stap 2 – Ondersteuning van de onderrug

De rugleuning dient zo ingesteld te staan dat deze je rug goed ondersteunt wanneer je zit met een rechte rug. De bolling van de rugleuning dient de onderrug te ondersteunen (ongeveer broeksriem hoogte). Met een eventuele lumbaal instelling kan extra steun worden gegeven.

bureaustoel-instellen

Stap 3 – Zit-diepte verstelling

Indien aanwezig, de zit-diepte instellen tot ongeveer 5 cm van de onderbenen. Een “vuist dikte” is vaak de stelregel. Te ver naar voor schuiven van de zitting zorgt ervoor dat je niet goed meer kunt aansluiten aan de rugleuning. Daardoor ga je ondersteuning van de rug missen.

bureaustoel-instellen

Stap 4 – De armleuningen

De armleuningen zijn een extra ondersteuning van de tafel. Wanneer armleuningen niet aanwezig zijn, zijn we geneigd om de tafel als ondersteuning te nemen. Hierdoor ga je voorover leunen en verlies je de ondersteuning van de rugleuning. Armen en schouders ontspannen laten hangen en onderarmen optillen. Ondersteun nu de onderarm met de armleuning.

bureaustoel-instellen

Stap 5 – Bureaustoel en bureau

Nu zou het, het meest optimaal zijn als de armleggers aansluiten met de hoogte van de (bureau)tafel. Uw armen komen in een rechte lijn op tafel. Polsen en handen ondervinden geen belemmering naar het toetsenbord. U heeft nu de meest optimale houding voor het zitten op een bureaustoel. gecreëerd.

bureaustoel-instellen

Stap 6 – Bewegen op de burostoel

Als uw bureaustoel beschikt over een bewegingsmechaniek, adviseren wij deze los te zetten. Bewegend zitten stimuleert de bloedsomloop en geeft vrijheid aan organen. Daardoor kun je vrijuit ademen. Dit zorgt voor meer zuurstof in het bloed. Bovendien ondersteunt de bureaustoel u bij verschillende werkzaamheden en helpt u niet onderuit te zakken of los te komen van de rugleuning!

gezond-zitten-staan

Tips & Trucs

Zitten is geen natuurlijke houding. Wij adviseren u dan ook niet langer dan 1,5 uur aaneengesloten te zitten in één houding. Plaats de printer zo dat u moet opstaan om het printje te halen. Haal regelmatig koffie of liever water.

Een mooie aanvulling is een zit-sta tafel. Hierdoor kunt u afwisselend gaan staan en zitten wanneer het u uitkomt. Door op deze manier te bewegen blijft uw bloedsomloop aanwezig. U blijft scherper, fitter en het verhoogt uw concentratie.

Hagele, de specialist in:

hagele-kantoormeubilair

Kantoormeubilair

We kunnen er niet meer omheen, werken op kantoor wordt anders dan voor 2020. De afgelopen tijd heeft laten zien dat thuiswerken ook een optie is. Niet voor iedereen de oplossing, maar wel een optie. Wil jij een professioneel advies over kantoormeubilair? Kies voor Hagele kantoormeubilair.

Kantoormeubilair

Kabelmanagement

Elk kantoor krijgt er steeds meer last van: bossen kabels en snoeren. Dat ziet er lelijk en rommelig uit. Bovendien loop je hierdoor risico op storingen en kortsluiting. En daardoor brandgevaar. Wil jij een professionele oplossing voor de wirwar aan kabels en snoeren onder en op je bureau? 

Vertel me meer!
zorgmeubilair

Zorgmeubilair

De zorg heeft te maken met uiteenlopende doelgroepen. De eisen die gesteld worden aan goede zorgmeubelen zijn heel specifiek. Voor ons is een optimaal functionerende zorgomgeving belangrijk. Wil jij ook een optimaal functionerend zorgmeubilair voor je cliënten en medewerkers?

Zorgmeubilair
Hagele-kantoorinrichting

Kantoorinrichting

Hagele kantoorinrichting  realiseert kantoor oplossingen met een wauw-effect. Een kantooromgeving waar iedereen wil werken in een goede sfeer. Een omgeving waar je de energie voelt en veilig kunt werken. Dit verhoogt de werkvreugde en voel je je thuis. Kies dan voor Hagele kantoorinrichting.

Kantoorinrichting