Ergonomie

U en uw lichaam zijn een wonder van de natuur. Alleen al onze wervelkolom zorgt ervoor dat we van alles kunnen doen; rechtop lopen, dingen optillen, het bovenlichaam vooroverbuigen om uw schoenen te strikken. Dit is allemaal vanzelfsprekend, tot het moment dat het allemaal pijnlijk wordt of slechter functioneert. Mensen leren zichzelf een individueel zit gedrag aan. Dit persoonlijk zit gedrag is doorgaans passief en wordt van jongs af aan, aangeleerd.

Ergonomie

U en uw lichaam zijn een wonder van de natuur. Alleen al onze wervelkolom zorgt ervoor dat we van alles kunnen doen; rechtop lopen, dingen optillen, het bovenlichaam vooroverbuigen om uw schoenen te strikken. Dit is allemaal vanzelfsprekend, tot het moment dat het allemaal pijnlijk wordt of slechter functioneert. Mensen leren zichzelf een individueel zit gedrag aan. Dit persoonlijk zit gedrag is doorgaans passief en wordt van jongs af aan aangeleerd.
Het goede zitten
Ergonomie is het aanpassen van de omgeving aan de mens. Een aantal vanzelfsprekende voorbeelden van ergonomie zijn bijvoorbeeld een deur.

Deze draait makkelijk open. Een boodschappen kar, helpt u veel boodschappen te kunnen dragen. Bij werken aan een bureau heeft u een bureaustoel die u helpt bewegen en voldoende ondersteuning geeft. Goede ergonomische bureaustoelen zijn bureaustoelen die u onbewust laat bewegen. Die de rug en het zitvlak ondersteund bij alle type werkzaamheden, die u uitvoert aan een bureau. Hieronder kunt u zien welke druk er op spieren (hulptroepen) komen te staan tijdens onze dagelijkse bezigheden.

De hulptroepen

Zonder onze spieren kunt u niet bewegen. De rug- en buikspieren zijn de hulptroepen van de wervelkolom. Zonder spieren zou een goede houding niet eens mogelijk zijn. Door te bewegen worden onze spieren doorbloed en van voedingsstoffen voorzien. Niet bewegen, zoals tijdens het zitten, leidt tot stijfheid en kan op de lange termijn zelfs blijvende schade aan de spieren veroorzaken. Bij langdurig ontlasting van de spieren worden ze slap en bij langdurige belasting ontstaan RSI klachten.

 

Het nieuwe zitten

Door de komst van tablets, wordt goed zitten nog belangrijker. Iedereen die een tablet gebruikt in de prive omgeving heeft er vast al eens mee te maken gehad. Te lang een spelletje gedaan of informatie opgezocht en het optillen van het hoofd en de nek is stijf en pijnlijk. Hierbij komt  enorm veel kracht te staan op de nekspieren. Dit veroorzaakt hoofdpijnen en een stijve nek. Iedereen kent de huidige “ouderwetse” klachten zoals, de muisarm of de schouderklachten. Deze zullen langzaam worden overgenomen door de overmatige belasting van de nek.  Het nieuwe werken is een moderne term voor overal en tijd onafhankelijk werken. Goede ergonomische bureaustoelen kunnen deze klachten doen afnemen.

Bent u op zoek naar goede ergonomische bureaustoelen? Wilt u af van de die vervelende rug-, nek of schouderklachten? Neem dan contact met ons op of download nu de brochure aan en ontvang tips en trucs om zitten leuk en verantwoord te maken! Een goede gebruiker (zitter) is op zijn toekomst voorbereid.