Kantoorinrichting Sedus kantoormeubilair Bureaustoel X-Code Zorgmeubilair Kantoormeubilair Stoelen Kantoorinrichting meubilair

Kabelmanagement

Kabelmanagement op kantoor

kabelmanagementIeder kantoor en dus ook uw kantoorinrichting heeft ermee te maken, kabels en snoeren. Door al het gebruik van elektrische en mobiele apparaten zijn kabels noodzakelijk en onvermijdelijk.

Kabelmanagement of kabels wegwerken gebeurt vaak hangend naast, achter of onder het bureau. Het kan u veel tijd en geld kosten. Bovendien geeft het ook veel praktische problemen.

 • je kunt er in blijven hangen en struikelen
 • kans op kabelbreuk of uitval van uw systeem
 • kortsluiting door overbelasting
 • vertraging van overdracht van data
 • ongezond door ophopend stof
 • brandgevaar door ophopend stof

Het kan ook anders

Kabels en snoeren kun je ook netjes en veilig wegwerken met een doordacht kabelmanagement systeem. Kabelmanagement is een must voor ieder kantoor. Het levert u ook nog eens zoveel voordelen op:

 • minder kosten door inhuren van externe ICT diensten
 • uw eigen ICT krijgt meer tijd voor andere  belangrijkere zaken
 • uw kantoor krijgt een veel professionelere uitstraling
 • u creëert een veiligere kantooromgeving voor uw medewerkers of collega’s
 • ARBO diensten zullen op uw hand zijn en het zeer waarderen
 • er is een schonere luchtkwaliteit door minder stof ophoping
 • verzekeringen kunnen omlaag in kosten

Kunt u het zich voorstellen hoe uw kantoor, met een goed kabelmanagement systeem, eruit ziet?


KABELMANAGEMENT, ontknoping van uw kabels tot een professionele oplossing

Wij hebben een kabelmanagement systeem ontwikkeld waarbij we alle kabels professioneel wegwerken. Dit doen we door gebruik te maken van onze ervaring en door te luisteren naar u en uw wensen.

Alle werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd, door een vast team van mensen. Dit garandeert een hoog kwaliteitsniveau en afspraak is afspraak.

Met de juiste lengte van de kabels, met voldoende stroompunten en het gestructureerd wegwerken van de kabels, bieden wij u een optimale oplossing.

Onze kabelmanagement oplossingen houden rekening met nu en de toekomst. Een goed kabelmanagement systeem kunt u eenvoudig zelf onderhouden en blijven gebruiken. Bovendien gaat uw investering niet verloren wanneer u intern of extern verhuist.

De afgelopen jaren hebben wij kabelmanagement oplossingen toegepast in veel kleine en grote organisaties. Deze ervaringen nemen wij mee om u een optimale kabelmanagement oplossing te bieden, met een overtuigend resultaat.


Maak nu een afspraak voor een gratis kabelmanagement analyse

Wij helpen u graag met een aanbieding op maat. Maar ook onze tijd is nog beperkt voor dit jaar. Maak nu een afspraak en dit jaar nog, ziet uw kantoor er heel anders uit. Bel 0172 577 876 om direct een afspraak te maken. Vul anders een het contact formulier in en wij bellen u z.s.m. terug.

kabelmanagement


Voorbeeld project van een huisartsenpost kabelmanagement en kabels wegwerken

In dit project is veel geld uitgegeven aan de inrichting, om de triage assistenten goed mogelijk te kunnen laten functioneren. Zit/sta tafels, goede bureaustoelen en alle mogelijkheden om optimaal te kunnen werken. Helaas was niet gedacht aan kabelmanagement en kabels wegwerken, zie de foto.

De triage assistenten zitten daar  ’s avonds en in het weekend om patiënten te woord te staan. Men bleef meer dan regelmatig hangen in de kabels, met als gevolg kabelbreuk en zelfs uitval. De ICT afdeling is op deze uren slechts bereikbaar via telefoon, voor noodzakelijke ondersteuning Meer dan regelmatig moest er iemand van ICT komen om problemen op te lossen, waardoor er veel onnodige kosten werden gemaakt.

Na onze werkzaamheden zijn het aantal oproepen voor ICT diensten drastisch verminderd en dus ook de kosten. Bovendien werken de assistenten in een veel schonere, veilige en prima werkomgeving.

Een prettig verlopen project met een prima samenwerking tussen de ICT afdeling, de facilitaire dienst en Hagele kabelmanagement.
kabelmanagement en kabels wegwerken

Meer voorbeelden van projecten


Veel gestelde vragen

Wanneer voeren jullie het werk uit? Wij zijn heel flexibel. Wij kunnen de werkzaamheden tijdens of na kantooruren voor u uitvoeren. Wilt u totaal niets merken van de werkzaamheden dan doen we dat in het weekend.

Merken wij iets van de kabelmanagement werkzaamheden? Ja, wij lopen er rond, dus er is iets meer beweging. Als professionals beseffen wij ons goed, dat uw werk verder gaat. Wij proberen zo onopvallend mogelijk aanwezig te zijn. Wij werken per blok of cluster en leveren deze pas op  als het klaar is en draait. Het zou fijn zijn als er dus ruimte is om mensen te “verschuiven” of even pauze te laten nemen gedurende die tijd.

Hoe snel kunnen jullie komen? Onze planning is ongeveer drie weken na akkoord van de opdracht. Dit om de mensen in te kunnen plannen in combinatie met andere projecten. Afspraak is afspraak, dus ook de planning.

Hoe lang zijn jullie bezig met een werkplek? Dit is geheel afhankelijk van wat er gedaan moet worden en hoe het er nu voor staat. U kunt zich voorstellen dat uit de knoop halen van de kabels een behoorlijke klus is. Dat is de grootste kosten- en tijdpost voor een ICT afdeling. Gemiddeld zijn wij tussen de 20 en 40 minuten met één werkplek bezig. Een cluster van 4 of 6 werkplekken neemt minder tijd in beslag, omdat alle kabels in één keer worden aangepakt.

Wat zijn de kosten? Moeilijk zo even te noemen. Dat hangt af van de gekozen oplossing. De meeste kosten zitten in tijd. Daarnaast zijn er nog de kosten voor materiaal, maar deze kunnen lager zijn dan € 10,00 per werkplek.

Wij hebben een kabelgoot onder de werkplek, is dat ook kabelmanagement? Wij vinden van niet. Een kabelgoot is het verplaatsen van de kabels van naast, achter en onder de werkplek, naar in de kabelgoot. Bovendien vangen de kabels nog meer stof als op de grond, het blijft hangen nl. in de bak. Wel kun je de kabelgoot uitermate goed gebruiken voor hubs, stekkerdozen en andere randapparatuur, maar niet voor kabels.

Met tie wraps kun je toch ook alles bundelen? Dat klopt, dat kan ook. Wij noemen dat geen kabelmanagement, maar een oplossing voor dat moment. Moeten er kabels worden bijgevoegd of worden verwijderd, dan moeten de tie wraps worden kapot geknipt. En hoe ruimt u daarna op? Bovendien, als ze iets te hard worden aangetrokken, snijden ze in de kabels met kabelbreuk tot gevolg. Kabels opruimen doen wij ook, maar dan met klittenband. Dan kunnen de kabels in ieder geval weer opnieuw gebundeld worden en je kunt het nooit te vast trekken.

 


kabelmanagement Uiteraard kunt u kabelmanagement en kabels wegwerken ook zelf doen. Kijk dan in onze webshop. Wilt u het liever door specialisten laten doen? Neem dan nu contact op.Naar de webshop

tot Waar kunnen wij professioneel kabelmanagement uitvoeren

Kabelmanagement doen wij voornamelijk in de Randstad. U moet dan denken in de driehoek van Amsterdam Rotterdam Den Haag Amersfoort

 • Regio Amsterdam Badhoevedorp Hoofddorp Schiphol Nieuw Vennep Haarlem
 • Regio het Gooi Hilversum Baarn Naarden Bussum
 • Regio Alphen aan den Rijn Zoeterwoude Hazerswoude Reeuwijk Boskoop Bodegraven Leimuiden
 • Regio Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten
 • Regio Bollenstreek Noordwijk Katwijk Lisse Sassenheim Rijnsburg Hillegom
 • Regio Utrecht Woerden Nieuwerbrug Houten Nieuwegein Bunnik De Meern Zeist De Bilt
 • Regio Rotterdam Gouda Capelle aan den IJssel Nieuwerkerk aan den IJssel Schiedam
 • Regio Den Haag Delft Leidschendam Wassenaar Zoetermeer Rijswijk Voorburg
 • Regio Westland ‘s-Gravenzande Naaldwijk Poeldijk Wateringen
 • Regio Amersfoort Bilthoven Leusden Soest
Hagele®

Wij zijn de makers van ruimtes. We worden gelukkig van een ruimte die zo is ingericht, waardoor onze klanten optimaal kunnen functioneren en presteren.

sinds 1965

Wij maken ruimte voor resultaat!

Neem contact op

Hagele kantoormeubilair
Zuiderkeerkring 185
2408 JZ Alphen aan den Rijn

T 0172-577876
E info@hagele.nl

Contactformulier »

KvK 51176874
BTW NL174740050B01
© Hagele Kantoormeubilair - Alle rechten voorbehouden