KABELMANAGEMENT

Kabelmanagement lijkt wellicht een overdreven term voor het ‘even simpel’ netjes wegwerken van  kabels onder, op en naast je bureau. Niet is minder waar. Kabels wegwerken op kantoor, en dan bedoelen we professioneel kabelmanagement, gaat veel verder dan dat.

Professioneel kabelmanagement is een vak op zich en vraagt om een gestructureerde aanpak. Veel hebben het zelf geprobeerd en komen tot de conclusie dat het toch niet zo eenvoudig is om die kabels en snoeren in toom te houden. Wij hebben wel die ervaring.

kabelmanagement kabelmanagement

Sinds 2011 heeft Hagele kabelmanagement diverse ZZP’ers, MKB-ondernemingen en grote organisaties geholpen bij hun probleem om kabels en snoeren op te ruimen.

Professioneel Kabelmanagement een noodzaak

Iedere organisatie heeft zijn eigen reden om kabels weg te werken op kantoor. 

Niemand is dol op een ‘kabelspaghetti’ op kantoor. De één vind het geen fraai gezicht, de andere heeft het advies gekregen van de verzekering of anders. Maar ook voor veiligheid of uitval van je  apparatuur. Het ziet er niet alleen lelijk uit, het creëert enorme stofnesten en dus slecht voor je gezondheid. Het is natuurlijk best vervelend als iemand per ongeluk een kabel ergens uittrekt en plotseling allerlei apparatuur er mee ophoudt. En het zal je maar gebeuren dat jij of je collega struikelt over rondslingerende kabels en snoeren op kantoor en onder je bureau.

De nadelen van bossen kabels onder je bureau

Door het alsmaar toenemende aantal kabels  van apparatuur is kabelmanagement beslist geen overbodige luxe. We hebben de belangrijkste reden om voor je op een rijtje gezet. Het wordt nu (eindelijk) tijd om werk te maken van jou kabel-management.

 • systeem-uitval: trekt iemand ergens per ongeluk de verkeerde stekker uit dan kan het zo maar zijn dat er allerlei systemen zichtbaar of onzichtbaar mee ophouden. En dat er werk verloren gaat waardoor er kostbare tijd en moeite besteed moet worden aan herstelwerkzaamheden.
 • kabelbreuk: struikelt iemand over de wirwar aan (netwerk)kabels onder je bureau dan is dat heel vervelend voor de persoon in kwestie. Maar ook voor jou. Want grote kans dat er dan één of meerdere kabels beschadigd zijn en niet meer functioneren. Zaak is dan om uit allerlei snoeren te achterhalen welke de ‘boosdoener’ is. Niet echt een uitnodigend klusje natuurlijk.
 • kortsluiting: door stekkerblok op stekkerblok te plaatsen vraag je als het ware om kortsluiting door overbelasting. En loop je ongemerkt gevaar op brand. Rommelig en bijna even gevaarlijk: haspel op haspel.
 • lagere efficiency: als je achter je deskstop of notebook zit wil je gewoon lekker aan het werk. Zonder dat je eerst allerlei kabels en snoeren moet ‘ompluggen’ met de kans om net een verkeerde kabel ergens uit te trekken. Dat geldt uiteraard ook voor de interim-medewerker. Ook die wil en moet natuurlijk ongestoord kunnen werken zonder in de weer te hoeven met allerlei kabels en snoeren.
 • ophopend vuil: bossen kabels op en onder je bureau trekken vuil aan en zorgen voor ophopend stof. Echt goed schoonmaken is met een wirwar van kabels vaak lastig. Meestal wordt er dan ook om de stekkerblokken en kabels heen gewerkt. Het resultaat: een broeinest van bacteriën en daardoor een ongezonde werkomgeving.
hagele-kabelmanagement hagele-kabelmanagement
kabelmanagement-almere snoeren-wegwerken-hoofddorp-na

Toekomstbestendig kabelmanagement

Hagele is de Specialist in professioneel kabelmanagement. Wij hebben een beproefd kabelmanagement systeem voor op kantoren ontwikkeld, dat geschikt is voor kleine, middelgrote en heel grote kantooromgevingen waaronder zogenoemde kantoortuinen of losse kantoren van multinationals en grote (zorg)instellingen. Met onze superieure werkplekbekabeling systeem kies je voor 100% zekerheid. Al je kabels, snoeren, switches/routers, adapters en aanverwante apparatuur worden op een professionele en overzichtelijke wijze geordend en netjes uit het zicht weggewerkt. Bovendien is het systeem eenvoudig door jullie zelf te onderhouden, waardoor je niet voor ieder dingetje ons hoeft te bellen.

Brochure aanvragen

  Wij versturen een klein aantal keer per jaar een nieuwsbrief. Maximaal één email per maand. U kunt zich altijd uitschrijven. Dit kan onderin een ontvangen nieuwsbrief door op "afmelden" te klikken of door een e-mail te sturen naar ons emailadres.

  Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn ingevulde persoonlijke gegevens door deze website. Bedrijven zijn wettelijk verplicht hiervoor toestemming te vragen volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG/GDPR).

  hagele-kabelmanagement hagele-kabels-wegwerken
  kabelmanagement-hagele kabels-wegwerken-hagele

  Kies je voor onze professionele aanpak op het gebied van kabelmanagement, dan werken we al je kabels weg mooi en veilig. Zo voorkom je ongelukken op kantoor.

  — Richard Hagele

  Aantoonbare voordelen van werkplekbekabeling

  Je kiest daarbij voor een oplossing op maat. Want iedere organisatie is natuurlijk anders. En heeft specifieke eisen en wensen. Natuurlijk zijn ook de budgetten voor kabelmanagement verschillend per organisatie. Het doel is bij iedereen hetzelfde: snoeren uit het zicht werken voor een nette, veilige en efficiënt werkend bureau op kantoor! Reken af met je huidige ‘houtje-touwtje’ aanpak: kies voor ons toekomstbestendige kabelmanagement systeem.

  Duidelijk zal zijn: kabelmanagement op kantoor is geen overbodige luxe. De belangrijkste voordelen van professioneel kabelmanagement:

  • kostenverlaging: onder meer door kabelbreuken, het herstarten van apparatuur en dataverlies te voorkomen maar ook door niet telkens opnieuw allerlei stekkers en snoeren te hoeven ‘ompluggen’ verhoog je de efficiency binnen je werkomgeving aanzienlijk. Nog een reden om te kiezen voor professioneel kabelmanagement: eventuele collega’s van de ICT-afdeling kunnen voortaan overal snel en makkelijk bij en hoeven hun tijd niet te verdoen aan kostbaar en tij vretend speurwerk en herstelwerk. Zullen we je een totaalplaatje eens vrijblijvend voorrekenen? 
  • lekkerder werken: bijna iedereen werkt prettiger aan een opgeruimd bureau op kantoor. Jij toch ook?
  • schoon & gezond: en natuurlijk wil je dat er op en onder je bureau echt goed schoongemaakt word. Zodat er niet allerlei mogelijke ziektekiemen rond je werkplek rondzweven. Nadat we alle kabels, snoeren, routers en dergelijke netjes voor je hebben weggewerkt, hebben schoonmakers voortaan alle ruimte om ook goed onder de bureaus te stofzuigen. Hierdoor geniet je elke werkdag opnieuw van een schone luchtluchtkwaliteit.

  Daarom kiezen opdrachtgevers voor Hagele kabelmanagement

  Al vele bedrijven profiteren van onze maatwerk-aanpak op het gebied van kabelmanagement. Of je nu ZZP’er, MKB’er bent of werkzaam bent bij een grote organisatie, kabelmanagement onder bureaus biedt aantoonbare meerwaarde:

  • maatwerk: oplossingen afgestemd op uw (bijzondere/specifieke) wensen en eisen.
  • alles in eigen beheer: alle werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd, vanaf inventarisatie, adviesvoorstel tot en met realisatie en serviceverlening. Kortom: één partner/aanspreekpunt voor je complete kabelmanagement.
  • toekomstgericht: onze flexibele kabelmanagement-oplossingen houden rekening met de ontwikkelingen van je organisatie en zijn voorbereid op zowel groei als krimp.
  • eenvoudig Verhuisbaar: onze kabelmanagement-oplossingen kun je heel gemakkelijk zelf intern en extern verhuizen.
  • zelf onderhouden: ons kabelmanagementsysteem is makkelijk in gebruik en kun jezelf makkelijk beheren. 
  kabelmanagement-onder-bureau kabelmanagement-onder-bureau
  kabelmanagement-op-kantoor kabelmanagement-op-kantoor

  Laat je kabels en snoeren professioneel wegwerken op kantoor!

  Wil jij je kabels wegwerken op kantoor en werkplekken veiliger, gezonder en efficiënter maken? Profiteer dan van de vele voordelen van ons superieure en toekomstbestendige kabelmanagementsysteem. Hierbij werken we al je bossen kabels, snoeren, switches en adapters mooi en veilig weg.

  Laten we afspreken!

  Hoe werkt het Hagele kabelmanagement? Veel gestelde vragen:

  Voor het wegwerken van de bedrading is van belang dat er eerst een goed overzicht wordt verkregen van de situatie op kantoor. Hoeveel kabels heeft een werkplek en om welke werkplekken gaat het? Zijn de werkplekken in hoogte verstelbaar? Zijn alle kabels nog actueel? Worden er kabels geschrapt of komen er juist nieuwe kabels bij? Zijn er extra stroomvoorzieningen nodig? Wat we zeker weten is dat goed kabelmanagement meer is dan alleen het wegwerken van bekabeling.

  Een nauwkeurige inventarisatie is van essentieel belang. Hierdoor weet je meteen welke middelen er nodig zijn. Denk hierbij aan professionele producten zoals Stekkerblokken, de lengtes van de kabels, kabelgoten en kabelgrips om alles netjes geordend te houden en kabels achter plinten en bureaus te kunnen wegwerken. Maar ook inbouw of opbouw stekkerdozen vind je terug in het assortiment kabelmanagement. Daarnaast zien we in de praktijk dat het monteren en plaatsen van monitorarmen of inbouwen van stroom voorzieningen ook tot de werkzaamheden horen of het verplaatsen van meubilair en verhangen van monitoren in vergader- en presentatie ruimtes.

  Een zorgvuldige voorbereiding en een duidelijke analyse is een absolute must om de werkzaamheden efficiënt uit te voeren.

  Waarom een afspraak vooraf?

  Net als jij houden wij van duidelijkheid. Na een analyse en inventarisatie op locatie weten we precies welke materialen er voor de werkbladen gebruikt zijn en welke onderstellen geplaatst zijn. Maar we hebben dan ook in kaart welke apparatuur er op de bureaus staat en waar de stroom en data vandaan komen. Met deze informatie stellen we een passende offerte op zonder verrassingen.

  Op welke dagen voeren jullie de werkzaamheden uit?

  Zeg het maar. Wij zijn heel flexibel. Onze kabelmanagement werkzaamheden kunnen we tijdens of na kantooruren voor je uitvoeren. Totaal geen overlast hebben? Desgewenst kunnen wij onze werkzaamheden ook ‘s avonds en/of in het weekend voor je uitvoeren.

  Merken wij iets van de kabelmanagement werkzaamheden?

  Natuurlijk merk je iets van onze aanwezigheid. Maar wij beseffen dat je werk gewoon door moet gaan. Daarom proberen wij zo onopvallend mogelijk aanwezig te zijn en werken wij per blok of cluster en leveren deze pas op als het klaar is en alles naar wens functioneert. Geen half werk dus.

  Hoe snel kunnen jullie komen?

  Na akkoord op ons advies/offerte kan binnen ongeveer 3 tot 4 weken begonnen worden met de uitvoering van de werkzaamheden. Ook bij onze planning geldt: afspraak is afspraak.

  Hoe lang zijn jullie bezig met een werkplek?

  Dat is natuurlijk afhankelijk van je huidige status en de overeengekomen werkzaamheden. Je begrijpt dat het uit de knoop halen van allerlei kabels een nogal arbeidsintensieve klus is. Gemiddeld werken wij tussen 20 en 40 minuten aan één werkplek. Een cluster van 4 of 6 werkplekken neemt minder tijd in beslag. Want dan worden alle kabels door ons in één keer aangepakt.

  Wat zijn de kosten voor het wegwerken van kabels en snoeren?

  Dat hangt af van de gekozen kabelmanagement oplossing en welke materialen wij nodig hebben om het systeem optimaal te krijgen. Wij werken alleen met professioneel materiaal. 

  Wij hebben een kabelgoot onder de werkplek, is dat ook kabelmanagement?

  Door de meubelfabrikanten wordt dit verkocht als kabelmanagement. Wij vinden van niet. Met een kabelgoot verplaats je alleen maar bossen kabels van naast, achter en onder de werkplek naar in de kabelgoot. Kabels in een kabelgoot vangen zelfs nog meer stof dan op de grond, stof blijft bovendien in de goot/bak. Onze visie: een kabelgoot is uitermate geschikt om hubs, stekkerdozen en andere randapparatuur op te bergen. Om kabels en snoeren veilig op te bergen en weg te werken verdient het aanbeveling om te kiezen voor een professioneel kabelmanagement systeem.

  Tie wraps goed om kabels te bundelen?

  Nee, dat raden we je echt af. Want met tie wraps kies je niet voor een structurele oplossing. Moeten er kabels worden bijgevoegd of worden verwijderd, dan moeten de tie wraps worden kapot geknipt. Bovendien, als tie wraps ook maar iets te hard worden aangetrokken, snijden ze in de kabels met kabelbreuk tot gevolg. Wij bundelen kabels en snoeren uitsluitend met klittenband. Hierdoor kun je de kabels altijd opnieuw bundelen, trek je ze nooit te strak aan en voorkom je, al dan niet zichtbare beschadiging.

  bedrading-wegwerken-bureau bedrading-wegwerken-bureau
  bedrading-wegwerken-hagele snoeren-wegwerken-hagele

  Kabels en snoeren wegwerken tot Professioneel kabelmanagement

  Wilt je alle kabels en snoeren op kantoor en rondom je bureau professioneel weggewerkt hebben? Een inspirerend kantoor en optimale werkplek verdient kabelmanagement op het hoogste niveau. Neem nu contact op en wij laten graag zien hoe wij te werk gaan!

  Kabelmanagement – Kabels wegwerken – snoeren wegwerken – bedrading wegwerken

  • Amsterdam Badhoevedorp Hoofddorp Schiphol Nieuw Vennep Diemen Amstelveen Amsterdam-Zuidoost
  • Haarlem Zaandam Beverwijk IJmuiden Purmerend Heemskerk Alkmaar Hoorn
  • Regio het Gooi Hilversum Baarn Naarden Bussum
  • Alphen aan den Rijn Zoeterwoude Hazerswoude Reeuwijk Boskoop Bodegraven Leimuiden
  • Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten
  • Regio Bollenstreek Noordwijk Katwijk Lisse Sassenheim Rijnsburg Hillegom
  • Utrecht Woerden Nieuwerbrug Houten Nieuwegein Bunnik De Meern Zeist De Bilt Maarssen
  • Rotterdam Gouda Capelle aan den IJssel Nieuwerkerk aan den IJssel Schiedam Spijkenisse Dordrecht
  • Gorinchem Dordrecht Barendrecht Sliedrecht Ridderkerk
  • Den Haag Delft Leidschendam Wassenaar Zoetermeer Rijswijk Voorburg
  • Regio Westland ‘s-Gravenzande Naaldwijk Poeldijk Wateringen Monster Hoek van Holland
  • Amersfoort Bilthoven Leusden Soest Nijkerk Harderwijk Ermelo
  • Barneveld Veenendaal Ede Arnhem Nijmegen
  • Dordrecht Ridderkerk Breda Oosterhout Tilburg Eindhoven
  •  Apeldoorn Zwolle Deventer
  • Den Bosch Oss ‘s-Hertogenbosch

  Staat je Plaats of regio er niet bij? En toch wil je alle kabels en snoeren op kantoor en rondom je bureau professioneel weggewerkt hebben met ons kabelmanagement? Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij komen graag bij je kijken.